open-navfaktor-logo
search
Jesen se najavila
U BiH oblačno vrijeme, popodne pljuskovi i grmljavina
Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni
21.09.2018. u 08:42
get url
text

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Sanski Most i Sokolac 12, Bihać, Bugojno, Livno, Srebrenica i Tuzla 13, Ivan Sedlo, Jajce i Zenica 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Prijedor 15, Brčko, Sarajevo i Zvornik 16, Gradačac 18, Stolac 19, Trebinje 20, Mostar 23 stepena. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, a i prije podne prolazno slaba kiša je moguća na istoku i zapadu Bosne. U poslijepodnevnim satima po Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Prije podne na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni. 

U Sarajevu malo do umjerenu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.