open-navfaktor-logo
search
Slijedi poboljšanje
U BiH oblačno s kišom, postepen prestanak padavina i razvedravanje
U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom, a u većem dijelu Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost
05.09.2018. u 08:57
get url
text

Temperature zraka u 8 sati iznosile su: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan-sedlo i Sokolac 13, Sarajevo 14, Bugojno, Livno i Srebrenica 15, Jajce 16, Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most, Stolac, Trebinje, Tuzla i Zvornik 17, Banja Luka, Bijeljina, Brčko i Doboj 18 te Mostar 19 stepeni.

Danas će na jugu Hercegovine preovladavati pretežno vedro, a u ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva postepeno smanjenje oblačnosti. U prvom dijelu dana ponegdje u Bosni sa slabom kišom, a poslijepodne slab lokalni pljusak na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Dnevne temperature od 19 do 25, u Hercegovini do 28 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne povremeno sa slabom kišom. Do kraja dana postepeno smanjenje oblačnosti. Dnevna temperatura oko 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.