open-navfaktor-logo
search
Vozite sporije
U BiH mokri kolovozi, oprez zbog poledice, odrona i magle
U većem dijelu Bosne i Hercegovine kolovozi su vlažni ili mokri. Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima
22.11.2018. u 08:28
get url
text
Prevoj Borova Glava-divlji konji na putu

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa se poziva na pojačan oprez. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo -Foča - Goražde, Sarajevo - Tuzla, Konjic - Jablanica - Prozor, Livno - Drvar i Livno - Glamoč. 

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmijenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica - Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem (R-445).

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik - Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima s aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Vozače koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica - Livno) upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi - Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.