open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
U BiH još danas sunčano, naredne dvije sedmice nestabilno vrijeme
U Bosni i Hercegovini danas će veći dio dana preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u večernjim satima očekuje se naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove.
11.05.2021. u 08:19
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka danas većinom između šest i 11 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 14. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, sunčano i toplo vrijeme zadržaće se do sredine sedmice, nakon čega slijedi period sa promjenljivim vremenskim uslovima sve do 25.maja. Pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se širom Bosne i Hercegovine, najviše na jugu i jugozapadu, a najmanje na sjeveroistoku.

​​​​​​​Natprosječno visoke temperature zraka prognoziraju se do srijede. Očekivane vrijednosti jutarnjih su između šest i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni, a najviše dnevne uglavnom između 24 i 30.

Od 12. do 25. maja, temperature će biti u granicama prosječnih, jutarnje u Bosni od pet do 10, u Hercegovini do 15 stepeni, očekivane dnevne temperature u Bosni između 18 i 23, u Hercegovini do 26 stepeni Celzijusovih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.