open-navfaktor-logo
search
Vremenska prognoza
U BiH danas sunčanije tokom dana, u noći kiša i snijeg, i tako do vikenda
U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka, dok se očekuje sunčanije prijepodne.
08.12.2021. u 08:15
get url
text

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -11 stepeni, Ivan-sedlo -9, Bugojno i Livno -7, Drvar, Sokolac i Zenica -6, Bihać, Sarajevo i Tuzla -5, Banja Luka, Grude, Jajce i Sanski Most -4, Prijedor -3, Bijeljina, Gradačac i Trebinje 1, Mostar i Neum 3 stepena.

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), danas će u našoj zemlji biti sunčanije prijepodne. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle ili niskih oblaka. Postepeno naoblačenje očekuje se u drugoj polovini dana koje će u noći na četvrtak uvjetovati kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. U noći na četvrtak jugo će jačati i očekuju se jaki udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U Sarajevu je malo do umjereno oblačno. Najviša dnevna temperatura oko 1 stepen.

Sutra će u našoj zemlji biti oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U noći na petak snijeg i susnježica i u nizinama Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U petak se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno sa padavinama prijepodne. Većinom će padati snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 9 stepeni.

Prvi dan vikenda u Bosni i Hercegovini će biti oblačno. U Bosni se očekuje susnježica i snijeg. Kiša na jugu. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.