- Više padavina se očekuje u istočnim područjima. Vjetar slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni - dodaje se.

U Sarajevu je oblačno vrijeme sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1 stepen.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -4; Ivan-sedlo -3; Livno i Sokolac -2; Bihać, Gradačac i Srebrenica -1; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 0; Bijeljina, Bugojno, Doboj, Sarajevo i Zenica 1; Široki Brijeg 3; Grude 4; Mostar i Trebinje 6; Neum 8 stepeni Celzijusevih.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, prije podne južnog i jugoistočnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar će mijenjati smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0, na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Prvi radni dan iduće sedmice u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. U Bosni će padati snijeg. Padavine nisu obilne. Slab snijeg je moguć na sjeveru Hercegovine. VU Hercegovini i jugozapadu Bosne bura. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni.

U utorak se oblačno vrijeme prognozira u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bura. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2, na jugu zemlje od 6 do 11 stepeni Celzijusevih.