open-navfaktor-logo
search
FHMZ
U BiH danas pretežno sunčano vrijeme što će pozitivno djelovati na raspoloženje
U Bosni jutros bilo je magle i niskih oblaka, a u ostalim dijelovima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
02.01.2023. u 08:50
get url
text

Temperature zraka u 7 sati: Sokolac -4 stupnja, Livno -1, Drvar i Srebrenica 1, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Široki Brijeg i Zenica 2, Banja Luka, Doboj i Tuzla 3, Bijeljina i Ivan Sedlo 4, Mostar 5, Trebinje i Zvornik 6, Bihać 7, Gradačac 9 i Neum 10 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 953 milibara, za 11 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih naoblaka. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 12 do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima u nižim dijelovima grada magla i niska oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Stabilne vremenske prilike, uz više sunca i bez izrazitih oscilacija, pozitivno će danas djelovati na raspoloženje većine stanovništva. 

Pri tome će najveće probleme osjetljivim osobama uzrokovati magla u jutarnjim i večernjim satima, kada je poželjno biti oprezniji i zaštititi respiratorne organe.

Tokom dana, pod uticajem zatopljenja bit će ugodnije, stoga će i hronični bolesnici osjetiti olakšanje, saopćeno je iz FHMZ-a BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.