open-navfaktor-logo
search
Prognoza
U BiH danas oblačno sa kišom: Kakvo će vrijeme biti u petak i tokom vikenda
U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.
01.12.2022. u 08:01
get url
text

Prijepodne slabije padavine moguće su u Krajini. U večernjim satima i tokom noći na petak u nizinama očekuje se slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i četiri, na jugu do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu oblačno. U večernjim satima može padati slaba kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko jedan. Najviša dnevna temperatura zraka oko pet stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje i dalje neće biti povoljne. Tmurno i hladno vrijeme praćeno slabim padavinama uzrokovat će poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata.

Nešto bolje biometeorološke prilike očekuju se na jugu zemlje. Preporučuje se zaštita od hladnoće, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

U petak u BiH pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo.

Temperatura zraka većinom između jedan i sedam, na jugu zemlje od sedam do 13 stepeni Celzijusa.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri, na jugu zemlje do osam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U nedjelju u BiH oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom u nizinama, a u višim područjima će padati slab snijeg.

Nešto više padavina na području Hercegovine.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i pet, na jugu od sedam do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.