Prijepodne padavine se očekuju u zapadnim i jugozapadnim područjima, a do kraja dana padavine su izgledne i u ostatku zemlje. Intenzivnije padavine u večernjim satima očekuju se u Krajini, jugozapadnoj Bosni i u Hercegovini.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera, a na momente i pojačan. Jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena Celzijusova.

U Sarajevu je jutros pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U petak se također očekuje oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između osam i 13, na jugu zemlje od 13 do 19 stepeni.

Prvog dana vikenda u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Tokom dana, povremeno i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.