open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U BiH danas oblačno, kako će biti narednih dana
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a na jugu zemlje se očekuje razvedravanje, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod.
08.03.2022. u 08:08
get url
text

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini i na jugozaopadu Bosne umjerena do jaka bura. Dnevna temperatura od minus dva do četiri, na jugu do devet stepeni Celzijusa.

U srijedu se u Bosni prognozira oblačno vrijeme sa susnježicom i slabim snijegom. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu do tri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu do devet stupnjeva.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno pretežno oblačno vrijeme, sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus osam i minus tri, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i šest, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.

U petak nešto više oblačnosti u centralnim i istočnim područjima, a u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus tri, na jugu do tri stepena, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus dva i četiri, na jugu zemlje do osam stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.