open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U BiH danas djelimično vedro, upozorenje zbog jakog vjetra
U Bosni i Hercegovini se danas očekuje sunčano do djelimično vedro vrijeme, a od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu kiša sa sjevera će se postepeno proširiti na veći dio zemlje.
07.05.2021. u 08:32
get url
text

Glavnina padavina je u Bosni. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Očekuju se povremeno jaki udari vjetra na području Krajine, jugozapadu, dijelu centralne i sjeverne Bosne, zbog čega je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH izdao žuto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena Celzijusa. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Kiša se očekuje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stepena.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, prvog dana vikenda će takođe biti umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u sjevernim područjima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka između pet i 11, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, a na jugu do 22 stepena.

U nedjelju će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 25 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.