open-navfaktor-logo
search
VTKBiH
U Beogradu počela vakcinacija 4.000 privrednika iz BiH
U Belexpo centru u Beogradu jutros je započela vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH).
27.03.2021. u 12:28
get url
text

Vakcinacija će biti vršena danas i sutra. Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija.

VTKBiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore , a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja.

- Budući da će pored 4.000 privrednika iz Bosne i Hercegovine, veliki broj njih biti i iz ostaliha zemalja regiona, Komora upućuje veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti.

Današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje se jasna poruka, "budućnost regiona je Region bez granica".

Iako zahvalni nadamo se da će pandemija koronavirusa proći i da nam u budućnosti neće trebati ovakve ili slične aktivnosti. Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona - saopćeno je iz VTKBiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.