open-navfaktor-logo
search
Danas dženaza
U Banovićima Dan žalosti zbog pogibije supružnika Bečić kod Olova
Odluku je rano jutros donio općinski načelnik Midhat Husić
03.01.2020. u 11:43
get url
text

Odlukom općinskog načelnika, danas je u Banovićima proglašen dan žalosti, povodom smrti supružnika Azire i Kazafera Bečić, koji su u utorak popodne poginuli u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Olova.

- Zbog tragično stradalih građana Banovića, Azire i Kazafera Bećić, dan dženaze 3.januar 2020.godine je proglašen Danom žalosti u Banovićima. Odluku je rano jutros donio općinski načelnik Midhat Husić. Ovaj Dan će se obilježiti spuštanjem zastave na pola koplja ispred zgrade Općine Banovići, kao i na zgradama javnih preduzeća, ustanova i drugih institucija na području općine Banovići - saopćeno je iz Općine.

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati program ili manifestacija javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Ovom Odlukom obavezuju se svi elektronski mediji na području općine Banovići da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Ukop stradalih obavit će se danas u 15 sati na mjesnom mezarju u naselju Bećići. Tevhid će se proučiti u džamiji Islamskog centra sa početkom u 13.15 h, a dženaza će se obaviti ispred džamije Islamskog centra u Banovićima u 14.15 sati.

- Ovom prilikom Općinski načelnik Midhat Husić i Općina Banovići izražavaju iskreno žaljenje i upućuju duboko saučešće i podršku njihovim porodicama, rodbini, kolegama i prijateljima - naveli su iz Općine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.