open-navfaktor-logo
search
Osumnjičen za krađe
U Banjoj Luci uhapšen Srbijanac sa tri međunarodne potjernice
Banjalučka policija uhapsila je Gorana M. iz Pančeva, Republika Srbija, zbog sumnje da je počinio više krađa u Banjoj Luci, a provjerama je utvrđeno da su za njim raspisane tri međunarodne potjernice.
03.09.2021. u 11:59
get url
text

Policiji je prijavljeno da je u kozmetičkom marketu u tržnom centru u Banjoj Luci, nepoznati muškarac ukrao različite kozmetičke proizvode, a potom pobjegao.

Policija je ubrzo pronašla osumnjičenog u garaži tržnog centra, a utvrđeno je i da je u periodu od 28. augusta do 1. septembra u navedenom tržnom centru počinio više krađa na štetu različitih butika, odakle je krao odjevne predmete i drugo.

- Izvršen je pretres stana na području Banje Luke, koji je koristio osumnjičeni, te je pronađeno i oduzeto više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela. Provjerama u službenim evidencijama utvrđeno je da su za njim raspisane tri međunarodne potjernice od strane Interpola Ljubljana i Sarajevo, kao i jedna potraga od strane policije Brčko Distrikta - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Za ovim Srbijancem su, kako saznajemo, bile raspisane dvije crvene potjernice Interpola Sarajevo, i jedna plava potjernica Ljubljane.

Nakon završene kriminalističke obrade, osumnjičeni je predat Terenskom centru za strance Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.