open-navfaktor-logo
search
Ranije osuđivan
U Banjoj Luci uhapšen Aleksandar Miljatović, dovodi se u direktnu vezu sa ubistvom Bašića
Banjalučanin Aleksandar Miljatović uhapšen je sinoć u Banjoj Luci i dovodi se u direktnu vezu sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića, nezvanično saznaje Faktor.
27.03.2022. u 11:08
get url
text
Aleksandar Miljatović

Iz MUP-a RS je ranije saopćeno da su u velikoj akciji koja je sinoć realizovana na području Banje Luke pretreseno više lokacija i privedeno nekoliko osoba zbog ovog slučaja, od kojih se dvoje osumnjičenih dovode u direktnu vezu sa ubistvom.

Za sada nema zvaničnih informacija o hapšenju Miljatovića.

Aleksandar Miljatović je 2008. godine osuđen na 16 i po godina zatvora zbog ubistva Banjalučanina Saše Ilića (31) zvanog Španac počinjenog u avgustu 2007. godine.

Ilić je pronađen izrešetan na parkingu u banjalučkom naselju Paprikovac, a ovo monstruzno ubistvo izazvalo je šok u Banjoj Luci.

Istragom, a što je potvrdila i pravosnažna presuda, utvrđeno je da su Miljatović i njegova tadašnja djevojka Jelena Tegel koja je osuđena na 15 godina zatvora zločin počinili iz koristoljublja.

VEZANI TEKST - Fotorobot koji to nije: Ako MUP RS-a traži Adela Kabaša, zašto to nisu zvanično saopćili?

Po prethodnom dogovoru, namjera je bila da ga ubiju kako bi uzeli BMW ubijenog.

Tegel je Ilić pozvala na parking UKC RS u Banjoj Luci, gdje ga je Miljatović izrešetao sa više hitaca iz automatske puške.

U to vrijeme oboje su imali 19 godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.