open-navfaktor-logo
search
Vođa Ndranghete
U Argentini uhapšen vodeći italijanski mafijaš Carmine Alfonso Maiorano
Argentinska savezna policija uhapsila je vodećeg italijanskog mafijaša u blizini Buenos Airesa, objavila je argentinska sigurnosna agencija u saopćenju objavljenom u ponedjeljak, privodeći kraju višegodišnji lov na tog čovjeka.
01.11.2022. u 10:15
get url
text

Carmine Alfonso Maiorano, 68-godišnji čelnik italijanske mafije Ndrangheta, uhapšen je prošle srijede u naselju Guernica u pokrajini Buenos Airesa, navodi se u saopćenju.

Maiorana, koji je rođen u Italiji, optužile su međunarodne vlasti za organiziranje trgovine drogama i oružjem između Latinske Amerike i Evrope.

Međunarodna policijska organizacija, Interpol, smatra 'Ndranghetu "jednom od najvećih i najmoćnijih kriminalnih organizacija u svijetu".

Međunarodna potjernica izdata je za Maioranom u 2015. godini, a Interpol je u 2020. pokrenuo inicijativu na koordiniranju međunarodnih napora u borbi protiv kriminalne grupe.

Mafijaška grupa Ndrangheta uspostavila je svoj ogranak u Argentini prije nekoliko godina, navodi se u policijskom saopćenju, i ona djeluje u tandemu s albanskim kolegama u Evropi, prenosi Reuters.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.