Predsjedavao Erdogan

U Ankari održan koordinacijski sastanak o operaciji "Izvor mira"

Objavljeno: 09.10.2019. u 19:53

Na sastanku su učestvovali brojni turski zvaničnici i državni ministri, uključujući ministra pravde Abdulhamita Gula, ministra unutrašnjih poslova Süleymana Soylua, ministra odbrane Hulusi Akara i šefa Nacionalne obavještajne agencije Turske (MIT) Hakana Fidana

FOTO: AA

U Ankari je održan koordinacijski sastanak o operaciji “Izvor mira” kojim je predsjedavao turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sastanku su učestvovali brojni turski zvaničnici i državni ministri, uključujući ministra pravde Abdulhamita Gula, ministra unutrašnjih poslova Süleymana Soylua, ministra odbrane Hulusi Akara i šefa Nacionalne obavještajne agencije Turske (MIT) Hakana Fidana.

Ministarstvo odbrane Turske je saopćilo da su teroristi jedina meta u okviru operacije “Izvor mira” na sjeveru Sirije.

-Kao što je bilo u ranijim operacijama Štit Eufrata i Maslinova grana, i u operaciji Izvor mira jedini cilj su teroristi - dodaje se u saopćenju.

Navodi se kako se operacija provodi u skladu s normama međunarodnog prava i rezolucijama Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda koje se tiču borbe protiv terorizma.

Oružane snage Turske (TSK) i Sirijska nacionalna vojska (SNA) u srijedu, 9. oktobra, pokrenule su operaciju “Izvor mira”, čiji je cilj uspostaviti mir i sigurnost u regiji te uništiti teroristički koridor koji teroristi namjeravaju uspostaviti južno od granice s Turskom.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije