open-navfaktor-logo
search
Zemljotres
U Albaniji nema stradalih i povrijeđenih državljana BiH, oštećeno 58 kuća u bošnjačkim naseljima
U bošnjačkoj zajednici koja živi u selima Šijak i Borak, osam kilometara udaljenim od Drača, srušeno je ili teško oštećeno 58 porodičnih kuća
26.11.2019. u 12:42
get url
text
Zemljotres u Albaniji

U razornom zemljotresu koji je rano jutros pogodio Albaniju nema stradalih ni povrijeđenih državljana Bosne i Hercegovine, potvrdili su za Faktor iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

Ukazuju da je u bošnjačkoj zajednici u Albaniji srušeno ili oštećeno 58 kuća.

- Prema informacijama koje je nerezidentni ambasador BiH za Albaniju Nusret Čančar dobio od počasnog konzula BiH u Albaniji Fikreta Klarića, koji živi u blizini Drača, u potresu koji je pogodio Albaniju nema stradalih državljana BiH, kao ni povrijeđenih. U bošnjačkoj zajednici koja živi u selima Šijak i Borak, osam kilometara udaljenim od Drača, srušeno je ili teško oštećeno 58 porodičnih kuća. Spasilačke ekipe rade na raščišćavanju terena i na procjeni štete. U najžešće pogođenoj regiji Drača prema zvaničnim informacijama poginulo je deset osoba, a više stotina je povrijeđeno - rekli su nam u Uredu za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.