open-navfaktor-logo
search
Organizovani kriminal
U akciji "Storidž 2" oduzeto više skupocjenih automobila, Tužilaštvu BiH predato 19 osumnjičenih
Pripadnici MUP-a RS-a i SIPA-e predali su postupajućem tužiocu ukupno 19 osumnjičenih u predmetu organizovanog kriminala, koji su uhapšeni jučer u akciji kodnog naziva "Storidž 2". 
09.12.2021. u 11:03
get url
text

Kako je rečeno iz Tužilaštva, tokom dana će osumnjičeni biti ispitani, te će biti donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane za osumnjičene.

Kako navode, u ovom predmetu vodi se obimna istraga usmjerena na osumnjičene za krivična djela organizovanog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga i druga krivična djela za koja se sumnjiče uhapšeni.

Tokom akcije koju su jučer po nalogu Tužilaštva BiH izveli pripadnici MUP-a RS-a i SIPA-e otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane, a zaplijenen je novac, oružje i drugi predmeti.

Pripadnici policijskih agencija privremeno su oduzeli i više skupocjenih automobila.

{$galerijaFotografija}

Kao što smo ranije objavili, pretresi su obavljeni na 50 lokacija, a uhapšeno je 20 osoba.

- Prilikom pretresa koji su izvršeni na više od 50 lokacija na području Banje Luke, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Doboja i Bosanskog Novog pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 eura, 70.000 KM, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, veći broj SIM kartica i prenosivih memorijskih uređaja, improvizovana laloratorija za vještački uzgoj opojne droge marihuane sa pratećim dijelovima, kao i više vozila - rečeno je iz MUP-a RS-a.

Akcija Storidž 2, oduzeta vozila, 09.12.2021.
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.