open-navfaktor-logo
search
Uhapšene dvije osobe
U akciji "Plantaža 2022" pronađeno 440 stabljika indijske konoplje, obavljeni pretresi na više lokacija u Derventi
Policajci iz Dervente jučer su zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije i Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj realizovali operativnu akciju "Plantaža 2022", te izvršili pretrese na više lokacija na području Dervente kod osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela nedozvoljena prizvodnja i promet opojnih droga.
29.06.2022. u 10:27
get url
text

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata kod osobe inicijala A. L. sa područja grada Derventa, kod kojeg je pronađeno i oduzeto ukupno 440 stabljika zelene boje koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje.

Istog dana, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata kod osobe inicijala Z.E. sa područja grada Derventa, kod kojeg je pronađeno i oduzeto 99 sjemenki indijske konoplje i mobilni telefon "iPhone".

Također, pretresena je kuća i pomoćni objekti kod osobe inicijala A.G. iz Dervente, prilikom čega je pronađena i oduzeta prozirna vrećica u kojoj se nalazilo 4,18 grama marihuane.

Osobe inicijala A. L. i Z. E. su uhapšene zbog osnova sumnje da su izvršile krivična djela nedozvoljena prizvodnja i promet opojnih droga. Z. E. je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, dok je A. L. uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj. Protiv A. G. će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Sve preduzete aktivnosti vršene su uz nadzor dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj, saopćila je PU Doboj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.