open-navfaktor-logo
search
FUP
U akciji "Cobra" u Zenici uhapšen diler spida i marihuane
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) jučer su pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona proveli akciju kodnog naziva "Cobra", u sklopu koje su uhapsili Zeničanina zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga. 
13.04.2021. u 12:16
get url
text

Riječ je o 30-godišnjem I. H. iz Zenice, koji se sumnjiči da je na ilegalnom tržištu u ZDK nabavljao, prenosio, razbvagivao i pakovao opojnu drogu spid i cannabis u paketiće pogodne za uličnu prodaju, te ih potom prodavao konzumentima, uz prethodu ličnu ili telefonsku komunikaciju kojom bi se preciziralo vrijeme i mjesto primopredaje droge i novca.

- U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi objekata koje koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađena i oduzeta određena količina nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge amfetamin i cannabis, kao i digitalna vaga za precizno vaganje, te aparat za varenje pvc kesa Senecor sa tragovima nepoznate materije i metalna drobilica sa ostacima koji svojim izgledom asociraju na opojnu drogu cannabis- naveli su iz FUP-a.

FOTO: FUP

Pronađen je i novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 550 KM, za koje se sumnja da potiču od kupoprodaje opojnih droga. Također, prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te je u zakonskom roku predat uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.