Četvrtak, 18.08.2022.

U akciji "Cer" uhapšena i dvojica bivših i jedan aktivni policajac: Oduzeta droga, oružje, novac...

U akciji "Cer" usmjerenoj na suzbijanje nelegalne trgovine narkoticima i oružjem ukupno je uhapšeno 17 osoba, dok ih 27 operativno obrađeno

Tokom operativne akcije "Cer" koju je brčanska policija provela u saradnji sa SIPA-om, MUP-om Tuzlanskog kantona i MUP-om Posavskog kantona, a sa ciljem prikupljanja, istraživanja i suzbijanja krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa droge i oružja, uhapšeno je 17 osoba, dok ih je 27 bilo u operativnoj obradi.

Potvrdio je to danas na press-konferenciji šef Policije Brčko Distrikta Goran Pisić, podsjećajući da je obavljen 81 pretres na više od 30 lokacija.

Kako je kazao Pisić, među uhapšenima je 10 povratnika u vršenju ovih krivičnih djela, dvojica su bivši pripadnici policijskih snaga različitih policijskih agencija, te jedan aktivni pripadnik Policije Brčko Distrikta.

On je, prema Pisićevim riječima, suspendovan do okončanja disciplinskog i krivičnog postupka.

Za pet osoba policija je raspisala potjernice.

U akciji "Cer", izvedenoj pod nadzorom Tužilaštva brčko Distrikta, između ostalog, pronađena je veća količina droge namijenjene za uličnu prodaju, tačnije oko tri kilograma spida u vrijednosti od oko 40.000 KM, kao i oko 300 gramam marihuane. Osim droge, pronađeno je i oduzeto oružje, pribor za pakovanje droge, mobilni telefoni i novac za koji se sumnja da potiče od rasturanja narkotika, oko 16.000 KM.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona ranije je potvrđeno da su pripadnici MUP-a TK na području ovog kantona pretresli šest lokacija, te su tom prilikom uhapsili dvojicu muškaraca i ženu. Riječ je o C. Z. iz Tuzle, B. U. iz Gračanice i F. E. iz Čelića.

- Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnih djela, i to: veća količina novca, automatska puška Zastava Kragujevac sa 147 komada metaka kalibra 7,62 mm, te veći broj mobilnih aparata i SIM kartica - informacija je MUP-a TK.

Uhapšeni su nakon krim-obrade predati brčanskoj policiji.

Također, policija Posavskog kantona pretresla je stanove i pomoćne objekte koje koriste 24-godišnji M. D. iz Orašja i njegov sugrađanin i vršnjak I.M., koji su nakon pretresa također uhapšeni i predati Policiji Brčko Distrikta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh