open-navfaktor-logo
search
Baška Voda
U 26. godini: Bivši igrač Hajduka počinio samoubistvo
Tomaš je karijeru započeo kao vezni igrač u mlađim uzrastima Hajduka, dio karijere proveo je u Njemačkoj, da bi se 2012. godine vratio u splitski klub
31.12.2019. u 12:32
get url
text

Uporodičnoj kući u Baškoj Vodi jutros je  preminuo bivši fudbalerHajduka Ivo Valentino Tomaš. Imao je 26 godina. Tužnu vijest potvrdili su njegovi prijatelji, saigrači te klub Baška Voda Urania gdje je Tomaš aktivno igrao. Na Facebook stranici Uranije mnogobrojni sugrađani i prijatelji opraštaju se od Tomaša dirljivim porukama.

Dalmacijanews piše da je Tomaš počinio samoubistvo.

Tomaš je karijeru započeo kao vezni igrač u mlađim uzrastima Hajduka, dio karijere proveo je u Njemačkoj, da bi se 2012. godine vratio u splitski klub. Za Hajduk je upisao 11 službenih nastupa, od čega dva u evropskim utakmicama, prenosi Index.hr.

Prvoj ekipi priključio ga je bugarski trener Hajduka Krasimir Balakov. Tomaš je debitirao za Hajduk 7. aprila 2012. godine u prvenstvenoj utakmici protiv Karlovca, a igrao je i protiv milanskog Intera na Poljudu u kvalifikacijama Evropske lige. Zabio je četiri gola za Bijele u 18 prijateljskih utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.