open-navfaktor-logo
search
Pod kontrolom
Twitter označio televizije i tabloide iz Srbije koji "sarađuju sa Vladom"
Društvena mreža Twitter označila je provladine medije iz Srbije na njihovim profilima, kao i ispod svakog njihovog posta, natpisom "Medij koji sarađuje sa Vladom Srbije"
16.08.2021. u 15:26
get url
text

Ovu oznaku provladinih medija imaju za sada profili Kurira, Prve, RTS Vesti, Tanjuga, Informera, Srpskog telegrafa, Politike, Televizije Hepi, Pink.rs i B92 vesti.

Kako se navodi u objašnjenju Twittera, oznake na profilima povezanim sa državom obezbjeđuju dodatni kontekst o tim profilima koje kontrolišu određeni predstavnici vlada, kao i medijske institucije povezane sa državom, ali i pojedinci koji su bliski sa ovom vrstom entiteta, piše Danas.rs

- Oznake se pojavljuju na stranicama važnih Twitter profila i na tvitovima koje šalju i dijele ovi profili. Oznake sadrže informacije o državi sa kojom je profil povezan i informacije o tome da li sarađuju sa predstavnicima vlade ili medijima povezanim sa državom. Pored toga, ove oznake uključuju i male ikonice zastava koje signalizuju status profila kao vladinog profila ili medija povezanog  sa državom - navodi na zvaničnom sajtu Twittera. 

Kada se radi o profilima koji se koriste za lične svrhe i nemaju nikakvu ključnu ulogu na geopolitičkim ili zvaničnim vladinim komunikacijskim kanalima, tada se ne označavaju, dodaje se u objašnjenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.