Predsjednik sudskog vijeća Blagoje Dragosavljević je kazao da je nesumnjivo utvrđeno da je optuženi komunicirao sa sutkinjom Kudrić, ali da poruke koje je slao ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju.

- Jedina poruka koja ima karakter prijetnje je "pobit ću bas sve" koja svakako znači pobit ću vas. Međutim kada se ta poruka dovede u vezu sa ostalima i analizira cijela komunilkacija, onda je ona lišena ozbiljnosti i ne predstavlja prijetnju. Optuženi je poslao više poruka koje izražavaju naklonost - kazao je sudija Dragosavljević.

Optužnica je Straživuka teretila za krivično djelo napad na sudiju ili javnog tužioca, a podiglo ju je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Tužilaštva RS.

Stavljalo mu se na teret da je 3. novembra 2018. godine, putem Vibera ozbiljno zaprijetio ubistvom, upotrebom oružja, sutkinji Kudrić.

- U periodu od 14.54 sati do 22.18 sati sa svog mobilnog telefona na njen mobilni telefon slao je poruke koje je ista shvatila kao ozbiljne prijetnje – navodilo se u optužnici.

Straživuk je ranije tvrdio da se on udvarao sutkinji Kudrić, te da se nije radilo o prijetnjama.

Dodaje se da je sutkinja za vrijeme upućivanja prijetećih poruka postupala kao predsjednik vijeća u krivičnom predmetu koji se vodio protiv optuženog i drugih osoba, zbog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom razbojništvo.

Straživuk je u uhapšen u novembru 2018. godine, a prvooptuženi je u predmetu Trezor u kojem se sudi sedmočlanoj grupi za pljačku preko dva miliona maraka na štetu banaka, pošta i zaštitarskih agencija.