open-navfaktor-logo
search
Lutrija BiH
TV Bingo Show obilježava svoj 18. rođendan
Lutrija Bosne i Hercegovine ove godine obilježava osamnaest godina od prvog izvlačenja brojeva najpopularnije igre u Bosni i Hercegovini, TV Bingo Show.
12.10.2020. u 11:01
get url
text

Prva emisija emitirana je uživo iz studija Federalne televizije 18. oktobra 2002. godine, a kroz godine emitiranja igra je mijenjala koncept i trajanje emisije i na koncu je prerasla u jednu od najgledanajih zabavnih emisija na ovim prostorima. S obzirom na to da je igra naišla na pozitivne kritike u javnosti, Lutrija Bosne i Hercegovine osluškujući želje i potrebe igrača, počela je sa priređivanjem i vanrednih kola igre TV Bingo Show pa je tako prvo vanredno kolo održano u novogodišnjoj noći već davne 2004. godine.

Vanredna kola su od tada prepoznatljiva po dodatnom fondu nagrada, ali i po bogatijem zabavnom programu. Iako one najsretnije Lutrija BiH nagrađuje raznim dobicima, prvi koji izgovore imena dobitnika te svoj energijom i karizmom dočaraju svaku igru su voditelji u studiju. Prvi voditeljski dvojac, i ujedno najpopularniji, bili su Tinka Milinović i Hazim Begagić koji su i danas prepoznatljivi po svom specifičnom izražavanju emocija kada obznane neki od dobitaka u ovoj igri. Kroz studio Federalne televizije u voditeljskim ulogama okušali su se i Jasmina Jokić, Dino Salihović, Snežana Vidović, Mirela Laković, Rijad Gvozden i Davor Sabo.

Jedno od prvih i najprepoznatljivijih lica TV Bingo Showa je Tinka Milinović koja je sa dosta emocija ispričala o samim počecima ove igre, ali i zanimljivostima u ulozi voditeljice.

- Biti prva voditeljica TV Bingo Showa je vrlo utjecalo na moju karijeru, kako poslovno, tako i privatno. Postavljali smo čvrste temelje emisiji koji i do dan danas traju. Gledaoci u uzbuđenju nisu znali šta da očekuju iz sedmice u sedmicu, a mi smo bili tu da iznova doprinesemo radosti, napetosti, usijanju, nervozi... Jednom riječju - ludilu!!! Ludilo zvano TV Bingo Show u to vrijeme nikog nije ostavljao ravnodušnim. Svi su ga gledali. Publika se radovala našim uspjesima jednako kao i mi svakoj podijeljenoj nagradi. Bilo je to mnogo interesantno vrijeme u koje bih se rado vratila. Produkcijski sve je štimalo kao savršeno navijeni sat. Ismeta Dervoz je bila fantastična kao vođa projekta i sve naše energije su se sjajno podudarale i nadopunjavale. Vodila sam više od 600 emisija uživo TV Bingo Showa i svaki put bi mi srce s jednakim ushićenjem zaigralo na ulasku u studio. Nije mala stvar doživjeti punoljetstvo. TV Bingo Showu, Lutriji BiH i FTV-u želim jos mnogo mnogo sretnih i uspješnih godina i rado ću se odazvati svakom novom pozivu. Ovih dana sa suprugom Wolfgangom uživam u svom privatnom Bingo dobitku - našoj živahnoj kćerkici Margo Lily koja me svakodnevno podsjeća koliko su život, radost, povjerenje, srčanost, druženje i ljubav prelijepa stvar. Baš kao što je i TV Bingo Show! - istakla je Tinka.

Još jedno prepoznatljivo lice TV Bingo Showa je i Hazim Begagić koji je zajedno sa Tinkom Milinović činio voditeljski dvojac. Hazim je bio relativno mlad, sa skromnim iskustvom u voditeljskoj ulozi, ali se ipak prihvatio da bude dio tima najpopularnije igre u Bosni i Hercegovini što se kasnije ispostavilo kao odličan potez.

- Kada je u jesen 2002. godine premijerno realizirana prva emisija "TV Bingo Show" imao sam svega 25 godina i relativno skromno trogodišnje televizijsko iskustvo iza sebe. Bio sam na početku svoje glumačke i voditeljske karijere i povjerenje koje mi je tada ukazano značilo je mnogo, a istovremeno je predstavljalo i veliku odgovornost. Televizija je i dalje imala neki drugačiji značaj i utjecaj nego što je to danas slučaj. To su bile neke zlatne godine poslijeratne televizije u Bosni i Hercegovini, a mi smo zajednički uspostavljali i podizali prvi veći, ozbiljniji i kompleksniji zabavni tv sadržaj u zemlji nakon nesretnih 90-ih godina. Gledanost i popularnost je bila ogromna, a tome su možda ponajbolje svjedočile nevjerovatne uplate i nagradni fondovi. Mene je od početka oduševljavala izuzetna razina profesionalizma brojnih ekipa okupljenih oko TV Binga. Moje kolegice i kolege u voditeljskom timu, izuzetno kvalitetni timovi urednika, producenata, reditelja, organizatora, uz izvrsne tehničke ekipe Federalne televizije i Lutrije BiH učinili su da od početka uspostavljeni visoki produkcijski standardi nikada nisu padali. To zapravo i jesu bili i ostali osnovni razlozi zašto sam tolike godine ostao manje ili više vezan uz realizaciju ovog TV projekta. A to valjda jeste i osnovni razlog zašto je "TV Bingo Show2 jedan od najdugovječnijih zabavnih televizijskih sadržaja na bosanskohercegovačkoj medijskoj sceni - izjavio je Hazim Begagić.

Zanimljive činjenice o igri TV Bingo

Prvo redovno kolo igre TV Bingo održano je sredinom oktobra davne 2002. godine. Zbog velike popularnosti igre, dvije godine kasnije Lutrija BiH počela je sa priređivanjem i vanrednih kola TV Binga koja su, pored redovnih, prepoznatljiva i po dodatnom fondu dobitaka. U posljednjih osamnaest godina priređeno je više od 920 redovnih i 73 vanredna kola igre TV Bingo u kojima je prometovano više od 213 miliona bingo kartica.

Igračima je podijeljeno više od 200 miliona konvertibilnih maraka kroz 10,5 miliona dobitaka. Do sada je izvučeno 12 dobitnika jackpotova, a najveći dobitak ostvaren je u 11. kolu 2003. godine i iznosio je 3.771.523,60 KM što je do sada rekordan iznos dobitka u svim igrama. Dobitak je ostvario igrač koji je bingo karticu kupio u Čapljini. Pored novčanih dobitaka, kroz igru TV Bingo podijeljeno je preko 150 automobila i 32 skutera. Brojni igrači osvojili su vrijedna putovanja sa džeparcem, ali i mnoštvo tehničke opreme.

Aktivna podrška raznim projektima u oblastima kulture i sporta čini Lutriju BiH jednom od vodećih društveno-odgovornih kompanija na području Bosne i Hercegovine. Samo kroz igru TV Bingo, Lutrija BiH je ugostila više od 894 udruženja i njihov rad pomogla sa blizu 8.000.000,00 KM.

Posljednji dobitak JACKPOT ostvaren je u 15. kolu, 13. 4. 2018. u Jajcu, a dobitak je iznosio 1.098.732,05 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.