Oglasio se i klub

Tužna vijest iz Zenice: Preminuo bivši predsjednik NK Čelik

Objavljeno: 30.10.2019. u 17:06

Čelik je svoje najveće uspjehe upravo i zabilježio za vrijeme kada je tim klubom rukovodio Rizamulić

Za vrijeme Rizamulićevog mandata Čelik je u finalu Mitropa kupa savladao Fiorentinu

Nogometni klub Čelik iz Zenice objavio je na svojog službenoj Facebook stranici da je danas, u 88. godini života, preminio bivši predsjednik tog kluba i ugledni sportski radnik iz bivše Jugoslavije Ismet Rizo Rizamulić.

Rizamulić je rođen je u Pljevljima (Crna Gora), ali je najveći dio svog života proveo u Zenici, gdje je obnašao razne funkcije, među kojima i predsjednika Čelika.

Čelik je, kako se ističe u obavijesti, svoje najveće uspjehe upravo i zabilježio za vrijeme kada je tim klubom rukovodio Rizamulić, a kao jedan od najvećih uspjeha spominje se osvajanja Mitropa kupa 1972. godine. Tada je Čelik u finalu savladao italijansku Fiorentinu.

- Rukovodstvo i igrači NK Čelik Zenica izražavaju žaljenje porodici Rizamulić - piše u objavi, te se najavljuje da će ukop Ismeta Rize Rizamulića biti obavljen u petak, 1. novembra, na Gradskom groblju Crkvice, u 12.30 sati.

 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije