open-navfaktor-logo
search
Odluka u ponedjeljak
Tuzlanski premijerligaši zauzeli jasan stav po pitanju proširenja PLBiH
Priča o mogućem proširenju Premijer lige Bosne i Hercegovine pomalo je ljubiteljima fudbala skrenula pažnju s činjenice da je fudbalska sezona u našoj zemlji okončana, dok se u susjednim zemljama igraju utakmice, i to u prisustvo više hiljada gledalaca.
11.06.2020. u 22:35
get url
text

Tema broj jedan iznenada je postala ideja o proširenju PLBiH prema kojem bi Čelik i Zvijezda 09 sačuvali status u najelitnijem domaćem fudbalskom takmičenju, o čemu bi u ponedjeljak konačnu odluku trebao donijeti Izvršni odbor FSBiH, isti onaj koji je odlučio potvrditi prijedlog Takmičarske komisije i staviti tačku na fudbalsku sezonu u našoj zemlji.

Pojedini klubovi su već putem društvenih mreža zauzeli jasne statove o eventualnom proširenju PLBiH, prema kojem bi domaća elita u narednoj sezoni očito brojala 14 timova.

Zanimljivo da su oba tuzlanska premijerligaša zauzela stav kojim jasno podržava proširenje PLBiH.

- FK Sloboda zauzela je stav o mogućem proširenju BH Telecom Premijer lige sa 12 na 14 ekipa u sezoni koja je pred nama. Iako je na vrijeme se odmakla od zone ispadanja, Sloboda se isto tako, nakon zadnjeg odigranog kola prije prekida prvenstva zbog pandemije COVID-19, vrlo lako mogla naći na mjestima koja vode u niži rang takmičenja i biti u istoj situaciji u kojoj se trenutno nalaze NK Čelik i FK Zvijezda 09. Razumijemo i podržavamo intenciju klubova da se od sljedeće sezone Premijer liga igra u širem formatu, kao i nastojanje i želju klubova da ostanu u najjačem rangu bh. fudbala. Ovo bi bio najbolji izlaz nakon naglog završetka prvenstva, a sa druge strane doprinijelo bi poboljšanju razvoja domaćeg prvenstva - poručili su iz Slobode.

I iz redova Slobodinog gradskog rivala Tuzla Cityja odlučili su podržati Čelik i Zvijezdu 09.

– S obzirom da je Tuzla Cityju učinjena velika nepravda, jer nam nije omogućeno da na terenu ostvarimo naš cilj ove sezone, a to je plasman među četiri najbolje ekipe i izlazak na evropsku scenu, smatramo da će u NSBiH imati više sluha prema ekipama koje se bore za opstanak - navodi se na zvaničnoj internet stranici Tuzla Cityja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.