open-navfaktor-logo
search
Testiranje u toku
Tuzlanski kanton: U kućnoj izolaciji gotovo 5.000 ljudi, nema pozitivnih na koronavirus
Broj osoba u izolaciji zbog sumnje na koronovirus, na području Tuzlanskog kantona, od jučer je porastao za 50 i sada iznosi 4.826 potvrdila je Faktor direktorica Zavoda za javno zdravstvo (ZJZ) TK Maida Mulić.
23.03.2020. u 16:38
get url
text

- U odnosu na ostale kantone situacija u TK je zadovoljavajuća, nemamo zaraženih koronavirusom. Povećao se broj osoba koje se nalaze u izolaciji i on sada iznosi oko 5.000. Do sada su testirane 83 osobe s područja TK i nalazi su negativni. Zahvaljujem se građanima koji se pridržavaju naših mjera, a za one koji ne poštuju naše mjere, za one koji ugrožavaju i svoj i život svojih bližnjih, preduzet ćemo nove mjere i sankcije - kazao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zoran Jovanović.

Kada su u pitanju testovi na koronavirus, oni se još uvijek rade na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla i rezultati će biti poznati kasnije.

Na UKC-u su do sada, pored 83 osobe s TK, testirane i tri osobe s područja Orašja i jedna iz Brčko distrikta i svi su nalazi negativni na koronavirus.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.