open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Tuzlanski kanton: Pretresi na 10 lokacija, pronađena droga i oružje
Pronađena određena količina biljnih i praškastih materija i više sjemenki koje su najvjerovatnije droga, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, drobilica za drogu, novac i drugi predmeti
16.01.2020. u 16:46
get url
text
MUP TK: Obavljeni pretresi

Policajci su na području Tuzlanskog kantona, po nalogu lokalnih sudova, izvršili pretrese na 10 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Kalesije i Živinica.

Prilikom pretresa, pronađeni su i privremeno oduzeti vazdušna puška i gasni pištolj bez propisane dokumentacije, četiri mobilna telefona, određena količina biljnih i praškastih materija i više sjemenki koje su najvjerovatnije droga, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, drobilica za drogu, novac i drugi predmeti.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu TK će biti podneseni izvještaji protiv N. I. (22) s područja Lukavca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađe, H. Š. (33) s područja Gradačaca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti, V. S. (34) iz Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva, dok će protiv A. G. (52) s područja Živinica i N. I. (22) s područja Lukavca biti podnesen prekršajni nalog propisan Zakonom o oružju i municiji TK.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom Tužilaštvu TK će biti dostavljeni izvještaji protiv S. H. (46) iz Tuzle, J. A. (32) iz Tuzle, M. N. (35) iz Lukavca, A. M. (20) s područja Gračanice, M. O. (19) iz Gradačca i N. I. (22) s područja Lukavca zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga te protiv K. H. (21) s područja Gradačca i Z. M. (43) s područja Kalesija zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.