Fudbalere Slobode od 17 sati očekuje duel protiv Tuzla Cityja na stadionu Banja Ilidža u Gradačcu.

Crveno-crnima će ovo biti drugi nastup u domaćem prvenstvu, nakon poraza od Širokog Brijega i dvije odgođene utakmice protiv Zrinjskog i Veleža. Pravo nastupa u predstojećem meču imat će i Melvin Osmić, Adam Vošnjak i Nikola Komazec.

Sa druge strane, za Tuzla City će ovo biti prvi nastup u ovoj sezoni Premijer lige.

- Mislim da smo se dovoljno odmorili i osvježili od nastupa u evropskim utakmicama i da se sada možemo maksimalno posvetiti domaćem prvenstvu. Gradski derbi sa Slobodom je utakmica u kojoj nema favorita, iako većina nama pripisuje ulogu favorita.

To znači da ljudi koji vode ovaj klub rade dobro svoj posao. Sloboda je onako dosta mlada i potentna ekipa. Gledali smo ih protiv Širokog i mislim da rezultat nije mjerilo konačnog ishoda. Sloboda ima nekoliko mladih i rastrčanih igrača koji dobro reaguju defanzivno.

Mislim da uslovi neće biti saveznici ni nama ni Slobodi ali šta je tu je. Na raspolaganju imamo sve igrače i očekujemo i pobjedu - kazao je trener Tuzla Cityja Dragan Jović u najavi ovog meča.

Fudbaleri Širokog Brijega na Pecari dočekuju FK Leotar Trebinje, s početkom u 21 sat.

U najavi susreta trener Širokog Brijega Ivica Barbarić pozvao je na oprez i maksimalni pristup kako bi njegova ekipa nastavila s pozitivnim rezultatima i ostala vodeća u ligi.

- Svaka je utakmica teška. Od svojih igrača očekujem maksimalan pristup u utakmici protiv Leotara. Moramo biti jako oprezni, Leotar je kvalitetna ekipa. Njihova trenutna pozicija nije pravi odraz njihove kvalitete. Samo maksimalnim angažmanom možemo do novog pozitivnog rezultata – kazao je Barbarić.