open-navfaktor-logo
search
MUP TK
Tuzlanska policija uhapsila mladića koji je za tri mjeseca ukrao 21 automobil
Dvadesetdvogodišnjak se sumnjiči da je od avgusta do oktobra ove godine na području Tuzlanskog kantona ukrao 21 automobil, od kojih je 18 pronađeno i vraćeno vlasnicima
25.10.2018. u 11:32
get url
text

Tuzlanska policija uhapsila je 22-godišnjeg E. B. iz Gračanice, za kojim je MUP TK ranije raspisao operativnu potragu zbog krivičnih djela koja su u vezi sa auto-kriminalom. 

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 22-godišnjak ukrao 21 automobil u pariodu od avgusta do oktobra ove godine, i to na području Tuzle, Gračanice, Gradačca, Lukavca i Kladnja. 

- U sklopu aktivnosti koje su sprovođene od strane Uprave policije MUP TK-a u navedenom vremenskom periodu pronađeno je i vlasnicima vraćeno 18 vozila - navodi se u saopćenju MUP-a TK.

Nakon kriminalističke obrade E. B. je uz izvještaj o počinjenju krivičnih djela predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu TK-a, a sumnjiči se za krivična djela krađa i teška krađa.

Prema nezvaničnim informacijama, 22-godišnjak je policiji poznat odranije. On je, kako saznajemo, krao automobile koji bi mu "došli pod ruku", te se utvrđuje da je to rađeno za potrebe činjenja nekih drugih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.