open-navfaktor-logo
search
Sezona grijanja
Tuzlaci se smrzavaju u stanovima, evo i do kada
Tuzlaci se u posljednjih nekoliko dana smrzavaju u svojim stanovima. Jutarnje temperature su oko nule, a bez centralnog grijanja za zagrijavanje stanova uglavnom se koriste klima uređaji i grijalice.
27.09.2018. u 17:58
get url
text
grijanje, radijator
grijanje, radijator

Iz Centralnog grijanja Tuzla danas su saopćili da je vrelovodni sistem ispitan u cjelosti i da su spremni za početak sezone grijanja. Ipak, građani će se morati strpiti još nekoliko dana.

- Tehnološka proba će početi u noći sa 30. septembra na 1. oktobar 2018. godine i toplina će se osjetiti u prvim objektima već 1. oktobra 2018. godine u prijepodnevnim satima - saopćili su iz Centralnog grijanja.

Iskustva iz prethodnih godina nam govore da su potrebna dva dana da ekipe na terenu puste u rad sistem u svim zgradama u kojima su instalacije ispravne. Tehnička proba, pak, znači da će sistem daljinskog grijanja u potpunosti profuncionirati, s tim da će jačina grijanja u stanovima ovisti o vanjskoj temparaturi. Građani tako, posebno u večernjim i ranim jutarnjim satima, mogu očekivati tople radijatore i neće im trebati grijalice i klima uređaji.

Zvaničnan početak sezone grijanja zavisit će od vanjske temperature. Nakon faze tehničke probe, sezona grijanja će zvanično početi kada se tri dana zaredom u 21 sat izmjeri tremperatura od 12 stepeni Celzijusa ili niža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.