MUP TK

Tuzla i Srebrenik: Tokom pretresa dva automobila pronađena droga

Objavljeno: 17.10.2018. u 11:01 Autor: J. B.

Pretresi su izvršeni bez pismene naredbe

FOTO: ILUSTRACIJA

FOTO: ARHIV

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a Tuzlanskog kantona, obavljajući redovne poslove i zadatke u Tuzli, uočili su vozilo u kojem su, bez pismene naredbe, izvršili pretres vozača i putnika kod kojih su pronašli drogu.

U automobilu su se nalazili V. Dž. (33) iz Gračanice koji je dobrovoljno predao paketić biljne materije koja asocira na drogu i A.H. (38) iz Tuzle kod kojeg je je pronađen džoint. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac.

Policijski službenici iz Srebrenika jučer su izvršili pretres bez pismene naredbe muškarca H.K. (19), a i kod njega je pronađen džoint.

Policajci iz Srebrenika, pretresli su i automobil kojim je upravljao A. B. (27), kod kojeg je pronađena kutijica sa drogom i drobilica. O pronalasku droge i prijavama protiv dvojice muškarca iz Srebrenika obaviješten je nadležni kantonalni tužilac.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije