open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City želji prekinuti seriju bez pobjede, gradski rival gostuje na Pecari
Četiri susreta 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su danas.
31.10.2021. u 08:50
get url
text

Od 13 sati sastaju na Tušnju se sastaju Tuzla City i Leotar, a uloga favorita u ovom susretu svakako pripada domaćem sastavu koji će eventualnom pobjedom makar do sutra smanjiti bodovni zaostatak za Zrinjskim, koji u posljednjem meču ovoga kola gostuje na Grbavici.

Izabranici Husrefa Musemića u malo su rezultatskoj krizi, s obzirom na to da u posljednja četiti prvenstvena susreta ne znaju za poraz, no sigurno da se pobjeda na Grbavici protiv Željezničara u osmini finala Kupa BiH pozitivino odrazila na njihovu motivaciju i moral pred današnji meč.

Svjestan je i Husref Musemić da je njegov tim već prilično dugo bez pobjede u prvenstvu.

- Nekako dugo nismo pobijedili u prvenstvu. Ulazimo u utakmicu kao neki favoriti i to i prihvatamo. Leotar je jedna čvrsta ekipa. Doživjeli su neke promjene u odnosu na našu prvu utakmicu u Trebinju, tako da nas očekuje jedna teška utakmica. Leotar je primio malo golova, čvrsta su ekipa, trebat će nam dosta i snage i energije, i znanja, i strpljenja da dođemo do željenog cilja, a to je za nas pobjeda. Vrijeme je da dođemo do pozitivnog rezultata i nadam se da ćemo uspjeti u tome - kazao je Musemić.

Branislav Krunić, trener trebinjskog sastava, s mnogo respekta je govorio o timu koji prevodi njegov stariji kolega Musemić.

- Tuzla City je po mom mišljenju najbolja napadačka ekipa lige, što potvrđuje i informacija da su postigli najviše golova. Imaju veliki broj kvalitetnih pojedinaca, koji napadaju orijentisani i veoma je teško igrati protiv ovakve ekipe. U Kupu su na Grbavici postigli četiri gola Željeznicaru, a do tada je Željeznicar na šest domaćih utakmica primio dva gola za cijelo prvenstvo. Ne znamo gdje nam prijeti najveća opasnost, bilo od napadača Krpića, Mišića, Džafića, ili veznih igrača dvojice Mehanovića, Doffa, Karjaševića, Gavrića ili defanzivac Nukića, Mehidića... - rekao je Krunić, te dodao:

- Protiv takvih timova najteže je postaviti taktiku i napraviti plan. Kao klub iz dana u dan, dobro su organizovani, mnogo ulažu, ima ljudi koji vole fudbal i očekujemo jednu tvrdu utakmicu a možda i najteži ispit koji smo do sada imali.

Meč iz Tuzle jedini je danas koji ljubitelji domaćeg fudbala neće moći pratiti u direktnom TV prijenosu.

Velež će na svom stadionu ugostiti posljednjeplasirani Radnik, dok će aktuelni prvak Borac biti domaćin Posušju, koje je u prošlom kolu s 2:0 savladalo Željezničar.

U posljednjem susretu današnjeg programa 15. kola na Pecari se sastaju Široki Brijeg i Sloboda.

Derbi kola sutra na Grbavici igraju Željezničar i Zrinjski.

Premijer liga BiH, 15. kolo:
Subota, 30. oktobar:
Sarajevo - Rudar 1:1

Nedjelja, 31. oktobar:
Tuzla City - Leotar (13 sati) / Dragan Petrović (Banja Luka)
Velež - Radnik (15, MojaTV) / Luka Bilbija (Prijedor)
Borac - Posušje (17, Arena Sport) / Mirza Kazlagić (Cazin)
Široki Brijeg - Sloboda (19, Arena Sport) / Benjamin Deljković (Sarajevo)

Ponedjeljak, 1. novembar:
Željezničar - Zrinjski (18, Arena Sport) / Ermin Sivac (Zenica)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.