open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City u derbiju kola bolji od Sarajeva, prvi domaći trijumf Mladosti
Zahvaljujući golovima Ubiparipa i Crnkića Tuzlaci će i naredno kolo dočekati na liderskoj poziciji
21.09.2019. u 18:22
get url
text

Derbi devetog kola Premijer lige BiH između dva vodeća tima, Tuzla Cityja i Sarajeva, pripao je zasluženo domaćem timu s 2:1.

Domaći sastav poveo je u devetoj minuti utakmice nakon što je srbijanski napadač Vojo Ubiparip bio precizan s bijele tačke. Prethodno je Mustafić srušio Husejinovića, a prvi strijelac PLBiH bio je nepogrešiv za deveti ovosezonski pogodak.

Pogodak Tuzla Cityja za 1:0 možete pogledati OVDJE.

Zanimljivo da su i prije dosuđenog penala izabranici Milenka Bošnjakovića tražili najstrožiju kaznu, ali se Draga Petrović nije oglasio.

Nedostajalo je aktuelni prvacima trke i borbenosti, ali i brzine u brže prijenosa lopte ka naprijed, zbog čega je stručni štab Sarajeva već na poluvremenu napravio dvije izmjene. Dženis Ćosić je po "komandi" Husrefa Musemića, koji je utakmicu pratio izvan stadiona Tušanj, apravio dvije izmjene. Umjesto Mustafića i Šišića drugo poluvrijeme počeli su Rahamnović i Đokanović, no sve taktičke zamisli je poslije samo 25 sekudni igre u drugom dijelu golom za 2:0 srušio bivši napadač Bordo tima Nermin Crnkić.

Pogodak Tuzla Cityja za 2:0 možete pogledati OVDJE.

Iako je u nastavku susreta lopta bila više u posjedu Sarajeva, domaćin je znao konstrolisati utakmicu na koncu koje je zasluženo stigao do šeste pobjede, te je izvjesno da će i naredno kolo dočekati na liderskoj poziji.

Sarajevo je u finišu utakmice uspjelo smanjiti na 2:1, i to drugim ovosezonskim golom iskusnog Mersudina Ahmetovića.

Gol Ahmetovića pogledajte OVDJE.

U drugom susretu koji se igrao u isto vrijeme Mladost je na domaćem terenu stigla do prve ovosezonske pobjede, a ekipa Ibre Rahimića slavila je s 2:0 protiv Slobode.

Premijer liga BiH, 9. kolo:
Mladost DK - Sloboda 2:0
Tuzla City - Sarajevo 2:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.