open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Tuzla City slavio na Pecari, Miloš Gigović opet u centru pažnje
Fudbaleri Tuzla Cityja savladali su Široki Brijeg nakon penala i izborili plasman u četvrtfinale Kupa BiH.
19.02.2023. u 20:37
get url
text

Tuzlaci su se na Pecari dva puta vraćali "u život", a nakon što je 90 minuta završeno bez pobjednika - 2:2, uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca. 

Gosti su imali više koncentracije i sreće, te su izborili plasman među osam ekipa u najmasovnijem takmičenju. 

Široki Brijeg je poveo u 18. minuti. Nakon jednog šuta Radić se najbolje snalazi i skreće loptu u mrežu nemoćnog Fejzića.

Ipak, nedugo potom Tuzlaci su izjednačili. Igrao se 30. minuti kada je u kaznenom prostoru srušen Pantelić, a sudija Miloš Gigović pokazao je na bijelu tačku. Siguran egzekutor najstrožije kazne bio je Irfan Hadžić.

No, to nije bilo kraj uzbuđenjima u prvom dijelu. Sudija Gigović je u 44. minuti dosudio novi penal. Duel Fejzića i Bagarića okarakterisao je kao prekršaj golmana Tuzla Cityja i pokazao je na kreč. Fejzić je zaustavio udarac Vukoje, ali je sudija iz Bosanske Gradiške ponovio kazneni udarac i tako se potrudio da bude u centru pažnje.

Na asistenciju pomoćnika ocijenio je da se golman gostiju kretao, odnosno da njegova noga nije bila na liniji prije nego što je igrač Širokog Brijega šutirao.

U drugom pokušaju Vukoja je bio siguran za 2:1.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti i u 52. minuti stigli su do izjednačenja. Nakon kornera Karjašević je šutirao, a Dyabi sa peterca skrenuo loptu u mrežu.

Obje ekipe imale su svoje šanse, ali se rezultat do kraja nije mijenjao, pa se pitanje pobjednika odlučilo u penal-lutriji.

Plasman u četvrtfinale izborili su: Rudar Prijedor, Željezničar, Velež, Zvijezda, Zrinjski, Sloga, Radnik i Tuzla City. Žrijeb četvrtfinala je u utorak u 12 sati u prostorija FSBiH.

Rezultati osmine finala Kupa BiH

Subota

Rudar Prijedor - Borac 1:1 (7:6 nakon penala)
Zvijezda - Rudar Kakanj 3:1
Željezničar - Leotar 2:1
Velež - Posušje 2:0

Nedjelja

Zrinjski - Laktaši 4:0
Sloboda - Sloga 1:1 (7:8)
Čelik - Radnik 0:0 (3:4)
Široki Brijeg - Tuzla City 2:2 (8:9)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.