open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City savladao Sarajevo i Zrinjskom ostavio nadu, Željo izborio Evropu
Fudbaleri Željezničara su minimalnom pobjedom nad Radnikom osigurali plasman u Evropu, pod uvjetom da dobiju licencu
11.05.2019. u 18:52
get url
text

Fudbaleri Sarajeva propustili su priliku da dva kola prije kraja sezone osiguraju šampionsku titulu. Lider PLBiH danas je poražen u Banovićima od Tuzla Cityja s 1:0. Pobjednika u ovom meču odlučio je gol Mirsada Hasanovića iz 60. minute susreta.

Zbog poraza Sarajeva mostarski Zrinjski još može snivati sne o odbrani titule. Naravno, tome je doprinijela i današnja pobjeda Plemića u gostima kod Čelika. Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine danas su slavili s 1:0. Pobjednika u ovom meču odlučio je autogol Almira Čubare u 61. minuti.

Fudbaleri Željezničara u derbi susretu 31. kola, u duelu protiv direktnog rivala za Evropu, savladao je Radnik u gostima s 1:0.

Plavi su na Gradskom stadionu u Bijeljini trijumfovali zahvaljujući golu Asima Zeca poslije asistencije Sinana Ramovića. Upravo se Ramović povrijedio pet minuta kasnije, a na terenu ga je zamijenio Dženan Zajmović.

Prvo poluvrijeme, u kojem Radnik nije pokazao mnogo, okončano je minimalnom prednošću gostiju. Mladen Žižović je u nastavku svoju ekipu pokušao osježiti izmjenama koje bi unijele promjene, no rezultat se nije mijenjao.

{$galerijaFotografija}

Istini za volju Radnik je u drugom poluvremenu uspio zatresti mrežu gostiju, no pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije, a sigurno da će se i ova situacija naći u u notesu Dragana Banjca, predsjednika Komisije za sudije i suđenje koji na BHT1 analizira sporne situacije. Mekić je odličnom loptom uposlio Motiku, no pomoćnik Dragana Petrovića signalizirao je ofsajd.

Do kraja utakmice u Bijeljini nije bilo većih uzbuđenja, pa je Željezničar stigao do važne pobjede u borbi za Evropu kojom je prekinuo niz Radnika od 12 utakmica bez poraza.

Krupi ni pobjeda u gostima kod Slobode nije pomogla da u posljednja dva kola sačuva teoretske šanse za opstanak, jer je Zvijezda s 2:1 savladala GOŠK.

PLBiH, 31. kolo:
Sloboda - Krupa 1:2
Mladost - Široki Brijeg 1:0
Radnik - Željezničar 0:1
Čelik - Zrinjski 0:1
Tuzla City - Sarajevo 1:0
Zvijezda 09 - GOŠK 2:1

Radnik - Željezničar 11.5.2019.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.