open-navfaktor-logo
search
Novo gostovanje
Tuzla City s dva nova igrača protiv Radnika
U sastavu  Tuzla Cityja doći će do promjena
26.07.2019. u 14:55
get url
text

Nakon visoke pobjede u gostima protiv Zvijezde 09 (5:1), koja ih je na startu prvenstva BiH dovela na vrh premijerligaške tabele, igrači Tuzla Cityja ponovo igraju na strani, ali ne žele lidersku poziciju prepustiti drugome.

Istina, imat će daleko teži posao, jer ih očekuje ekipa Radnika iz Bijeljine, koja je u Evropskoj ligi nesretno ispala u pretkvalifikacijama, a nakon toga poražena je protiv Slobode na Tušnju.

- Ekipu Radnika skautirao sam upravo na Tušnju i smatram da ne mogu dva puta odigrati tako slabo. Protiv Slobode su došli umorni, a sada su imali sedam dana vremena za pripremu. To je za nas otežavajuća okolnost. Ne treba ponavljati da žarko žele pobjedu, ali i mi imamo svoju računicu. Na početku prvenstva želimo zauzeti što bolju poziciju – izjavio je za Fenu šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković.

U igri vjerovatno neće mnogo mijenjati, s obzirom na to da je uoči starta prvenstva rekao kako će se njegov tim "na vrlo malo utakmica braniti“. 

U sastavu će, međutim, doći do promjena. Starter će sigurno biti "veznjak“ Adis Hadžanović, koji je u Ugljeviku izostao zbog žutih kartona iz prošlog prvenstva, kada je igrao za Slobodu.

- Ući će i stoper Ermin Musić, a zbog povreda izostat će Mirsad Hasanović i Darik Kobie Morris. Riječ je o povredicama, ali ne želimo ništa rizikovati, tako da će u odnosu na susret sa Zvijezdom 09 početi dva nova igrača – naglasio je Bošnjaković.

Utakmica Radnik – Tuzla City igra se u Bijeljini sutra od 17.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.