open-navfaktor-logo
search
Sanirao povredu
Tuzla City protiv Zvijezde 09 jači za Stjepanovića
Iskusni igrač povrijedio se u susretu sa Slobodom. Izašao je već u 35. minuti što se osjetilo u igri njegove ekipe.
29.08.2018. u 17:22
get url
text

Nakon četiri uzastopna poraza, od kojih posebno boli minuli protiv Zrinjskog, u kojem je mostarski tim sretno došao do bodova, u Tuzla Cityju najavljuju kraj crne serije.

U subotu na Tušanj stiže Zvijezda 09, također novajlija u ligi, i ekipa koja dosad nije ostvarila pobjedu.

Šef stručnog štaba "plavih" Slobodan Starčević ohrabren je oporavkom "radilice" Nemanje Stjepanovića i nada se da će u subotu biti starter.

- Cijelu sedmicu trenirao sam normalno. Nadam se da će tako ostrati i da ću u subotu ponovo zauzeti svoje mjesto u veznom redu ekipe Tuzla Cityja - kaže Stjepanović za Fenu.

Iskusni igrač povrijedio se u susretu sa Slobodom. Izašao je već u 35. minuti što se osjetilo u igri njegove ekipe. Nije ga bilo protiv GOŠK-a u Gabeli, kao ni protiv Zrinjskog. Pokušao je s nezaliječenom povredom pomoći svom timu protiv Željezničara, ali je u 64. minuti zamijenjen.

Zdravstveni bilten Starčevićeve ekipe puno je bolji, jer su svi igrači na raspolaganju.

Debitanti u Premijer ligi sastali su se u Ugljeviku u prijateljskoj utakmici pred početak prvenstva i tada je Tuzla City pobijedio rezultatom 3:0.

No, sada je utakmica s mnogo većim ulogom, jer su u pitanju "bodovi života". Tuzla City ima četiri osvojena, a Zvijezda 09 bod manje iz tri remija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.