open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City pobjedom u gradskom derbiju izbio na treću poziciju
Fudbaleri Tuzla City s 2:1 slavili su u gradskom derbiju protiv Slobode koji je večeras odigran na Tušnju.
27.09.2020. u 19:56
get url
text

Izabranici Zlatana Nalića odlično su otvorili utakmicu protiv gradskog rivala. U 13. minuti Barišić je glavom loptu poslije kornera proslijedio na drugu stativu gdje je bio Crnkić koji pogađa za vodstvo nominalnog domaćina.

U 36. minuti Sloboda je zaprijetila preko Mujagića, a njegov uzdarac sa ivice kaznenog prostora u korner je skrenuo Muminović.

Golman Tuzla Cityja nije se baš proslavio u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, no Đerić je spasio svog golmana i loptu s gol-linije izbacio u korner.

"Crveno-crni" su bolje otvorili drugo poluvrijeme, a dobru igru materijalizovali su u 59. minuti kada je Saša Maksimović pogodio za izjednačenja.

Ipak, prednost mladog tima Gradimira Crnogorca, koji je danas igrao sa šest fudbalera do 21 godinu u početnom sastavu, trajala je svega sedam minuta.

Samo tri minute nakon što je ušao u igru iskusni srbijanski napadač Vojo Ubiparip je glavom u padu pogodio za 2:1 nakon lijepe povratne lopte Mirsada Ramića.

Prilika je do kraja susreta bilo na obje strane, ali je pobjeda u osmom međusobnom susretu dva tima otišla na stranu Tuzla Cityja.

Ovim trijumfom City je izbio na treću poziciju premijerligaške tabele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.