open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Tuzla City nemilosrdan prema "bratskom klubu", u osmini finala i Posušje
Tuzla City i Posušje prvi su sudionici osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.
28.09.2021. u 17:49
get url
text

Dva premijerligaška tima uspješna su bila na gostovanjima kod ekipa koje se takmiče u Prvoj ligi Federacije BiH.

Tuzla City je u Srebreniku pregazila Gradinu rezultatom 5:2.

Gosti su na odmor otišli za tri gola zalihe. Mrežu Gradine načeo je Elvis Mehanović, prednost je uduplao mladi reprezentativac BiH Belmin Mešinović, a treći gol na meču zabio je Goran Brkić. Lider premijerligaške tabele u nastavku preko Faida Durakovića stiže četvrtog pogotka, a Gradina preko Eldina Mehmedovića u 78. i 83. minuti sva dva gola smanjuje deficit na 4:2. Riječ je o napadaču koji je upravo iz Tuzla Cityja stigao na posudbu u Srebrenik. Konačan ishod postavio je Sulejman Krpić .

Gradina i Tuzla City bratski su klubovi, a tim iz Srebrenika potpisanom poslovno-sportskom saradnjom iz juna 2019. godine postao je praktično B ekipa Tuzla Cityja.

Mnogo neizvjesnije bilo je na Piroti gdje su snage odmjerili Travnik i Posušje. Slavili su gosti rezultatom 2:1. Vodeći gol za Posušje u 51. minuti dao je Dario Blagojević, a u 84. minuti gosti su uduplali vodstvo preko Petra Miličevića. Travnik je do kraja uspio postići utješni gol preko Nevena Vujice u 87. minuti.

Jedanaest utakmica na programu je sutra, dok se tri igraju 6. oktobra.

U šesnaestini finala Kupa BiH igra se jedna utakmica, kao i u narednoj rundi, odnosno osmini finala. U četvrtfinalu i polufinalu igraju se dva meča, a pobjednika Kupa BiH odlučuje jedna finalna utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.