open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 21. kolo
Tuzla City i Široki Brijeg u borbi za evropske bodove
Fudbaleri Tuzla Cityja danas od 15 sati na stadionu Tušanj u Tuzli dočekat će ekipu Širokog Brijega što će ujedno biti i posljednji meč 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
07.03.2022. u 07:57
get url
text

Poslije remija sa Slobodom i poraza od Borca u Kupu Bosne i Hercegovine, izabranici Husrefa Musemića svjesni su da nemaju pravo na kiks ukoliko žele ostati u vrhu premijerligaške tabele i izboriti plasman u Evropu.

- Široki Brijeg nam je u neku ruku ostao dužan jer nas je prvi porazio u jesenjem dijelu sezone. Sigurno je da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Oni su mlada ekipa i sigurno će na Tušnju biti rastrčani. Mi ne možemo računati na Husu Karijaševića i Antu Vukušića, ali su zato svi preostali fudbaleri spremni i u optimističnom raspoloženju čekaju utakmicu u ponedjeljak - kaže Selver Ahmetović, trener u stručnom štabu Tuzlaka.

Širokobriježani su na startu proljeće doživjeli dva teška poraza. Od Borca su izgubili na Pecari sa 0:3, a potom su u Kupu BiH poraženi od Veleža u Mostaru sa 0:4. Ukoliko žele uhvatiti priključak za ekipama koje se bore za Evropu, nemaju pravo na novi poraz.

- Želimo isprati gorak okus koji je ostao nakon dvije uvodne utakmice. U obje utakmice praktično smo se ugasili nakon primljenog pogotka i to je nešto što nas je sve skupa dosta zabrinulo, ali i alarmiralo da se pokušamo u ovoj utakmici prikazati u puno boljem svjetlu. Nećemo odustati, idemo se boriti - istakao je trener Jure Ivanković napomenuvši kako vjeruje da njegova ekipa može puno više i bolje od onoga što je prikazala u prethodnim utakmicama.

Posebno je naglasio kako njegovi izabranici mogu pružiti bolju igru u kontinuitetu svih 90 minuta, a onda i u serijama utakmica koje slijede, počevši već na Tušnju.

- Ekipu Tuzla Cityja dobro poznajemo. Vrlo su kvalitetna i ozbiljna ekipa s puno dobrih individualaca, iskusnim trenerom. Nisu slučajno na drugom mjestu. Uz ozbiljnog protivnika očekuje nas i dosta zahtjevan teren - kazao je Ivanković.

Pravdu na Tušnju dijelit će Sabrija Topalović iz Zenice, a utakmicu će direktno prenositi Moja TV.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.