open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Tuzla City i Borac najavljuju pobjede i nastavak evropskog puta
Fudbaleri Tuzla Cityja i Borca večeras će pokušati izboriti prolaze u drugo kolo kvalifikacija UEFA Konferencijske lige.
14.07.2022. u 08:17
get url
text

Oba naša predstavnika u prvim mečevima slavili su pobjede rezultatom 2:0, pa u revanšima ne bi trebali imati problema da ovjere prolaz u narednu fazu takmičenja.

Tuzlaci su slavili na gostovanju kod Tre Penne, ali su najavili da idu na pobjedu i na Grbavici.

- Nakon prve utakmice kada smo napravili pozitivan rezultat, uspjeli smo odmoriti ekipu i napraviti dobru analizu. Sada želimo popraviti greške iz prve utakmice, te slaviti novu pobjedu i proći dalje.

U prvoj utakmici bilo je dosta nervoze, željeli smo što prije doći do gola, nadam se da će u revanšu biti više mirnoće. Stanje u ekipi je odlično, atmosfera također, a imamo određenih problema sa povredama - rekao je trener Dragan Jović u najavi utakmice.

Fudbaleri Borca večeras će gostovati na Farskim Ostrvima kod ekipe B36 Torshavn. Stručni štab na raspolaganju ima sve igrače, a iz tabora našeg nekadašnjeg prvaka poručuju da će i drugoj utakmici od prve minuta krenuti u napad.

VEZANI TEKST - Borac u direktnom prijenosu: "Umiješao se" Sport klub

- Očekuje nas teška utakmica. Revanš igramo na vještačkoj travi, a na ovoj podlozi oni već dugo igraju i navikli su se na taj teren. Imamo lijepih 2:0 iz prve utakmice, ali to je rezultat koji se teško brani. Na Farska Ostrva idemo da odigramo napadački fudbal, nećemo se povući i braniti rezultat, nego ćemo igrati kao da je 0:0.

Sigurno je da će oni igrati mnogo ofanzivnije nego u prvom susretu, ali mi se nećemo opustiti. Maksimalno oprezno ulazimo u ovu utakmicu i cilj nam je da prođemo u drugu rundu kvalifikacija - poručio je Dragan Šarac, asistent u stručnom štabu Nenada Lalatovića.

Utakmica Tuzla City - Tre Penne igra se od 18 sati na Grbavici i nema TV prijenosa, dok je duel B36 - Borac na rasporedu u 19 sati, uz direktan TV prijenos na Sportklubu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.