open-navfaktor-logo
search
Varešanović optimista
Tuzla City dočekuje Želju: Savladali Sarajevo, sada žele "skalp" i tima sa Grbavice
Poslije susreta sa Željom očekujem razgovor o nastavku saradnje, kazao je trener Tuzla Cityja
24.05.2019. u 13:53
get url
text

Nakon što su pobjedom protiv Sarajeva osigurali opstanak u Premijer ligi BiH, fudbaleri Tuzla Cityja konačno mogu igrati bez rezultatskog opterećenja.

To je na današnjoj konferenciji za novinare rekao i šef stručnog štaba kluba iz Siminog Hana Mirza Varešanović, kazavši da, ipak, u susret sa Željezničarom neće ući bez cilja.

- Dočekali smo kraj prvenstva ostvarenjem osnovnog cilja, a to je bio opstanak u Premijer ligi. S tim u vezi, želim zahvaliti upravi, svim igračima i ljudima u i oko kluba koji su dali doprinos realizaciji ovog cilja. Što se tiče utakmice sa Željezničarom, iako nema neki rezultatski značaj jer smo status u prvenstvu riješili, ipak želimo prvenstvo okončati na pravi način, tako da ćemo sutra ići na pobjedu. Nadam se da ćemo je ostvariti - rekao je Varešanović.

Što se tiče nastavka njegove saradnje s klubom, rekao je da je u razgovoru s predsjednikom Azmirom Husićem, prije dolaska na klupu Plavih razgovarano jedino o opstanku kluba u Premijer ligi.

- U ovom trenutku ne mogu ništa reći o mojoj situaciji, kao i igračkom kadru za narednu sezonu. Poslije susreta sa Željezničarom očekujem razgovor o nastavku saradnje. Vidjet ćemo hoće li se interesi poklopiti za nastavak ovog posla u Tuzla Cityju - zaključio je trener koji je "uskočio" na klupu poslije 20. kola, kada je naslijedio Slobodana Starčevića i klub iz Siminog Hana uveo u mirnu premijerligašku luku.

Fudbaler Nemanja Zlatković, koji je u finišu prvenstva bio vrlo važan "kotač" u ekipi Tuzla Cityja, pozvao je navijače da pomognu igračima kako bi pobjedom okončali napornu prvenstvenu trku, u debitantskoj sezoni kluba s periferije Tuzle.

- Očekuje nas utakmica s atraktivnim protivnikom. S obzirom na to da smo ih pobijedili na Grbavici (3:2), zašto to ne bismo učinili i sutra i na taj način okončali prvenstvo. Sigurno je da nas očekuje jedna lijepa utakmica, te ovom prilikom pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion i podrže nas protiv Željezničara kako bismo pobjedom završili sezonu - naglasio je Zlatković.

Utakmica Tuzla City - Željezničar igra se sutra na stadionu Tušanj u Tuzli od 17 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.