Poslije remija sa Slobodom i poraza od Borca u Kupu Bosne i Hercegovine, fudbaleri Tuzla Cityja su svjesni da nemaju pravo na kiks ukoliko žele ostati u vrhu premijerligaške tabele. 

- Široki nam je u neku ruku ostao dužan jer nas je prvi porazio u jesenjem dijelu sezone. Sigurno je da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Oni su mlada ekipa i sigurno će na Tušnju biti rastrčani. Mi ne možemo računati na Husu Karijaševića i Antu Vukušića, ali su zato svi preostali fudbaleri spremni i u optimističnom raspoloženju čekaju utakmicu u ponedjeljak - kaže Selver Ahmetović, trener u stručnom štabu Tuzla Cityja. 

Najbolji strijelac ekipe Sulejman Krpić složio se s riječima trenera Ahmetovića, ali i dodao da se igra u teškim uvjetima na stadionu Tušanj.

- Sigurno da zbog terena ne možemo pokazati svoj pravi potencijal i igru koja se od nas traži. Nadamo se da će Tušanj dobiti kvalitetan teren. Što se tiče utakmice, mi moramo dati 200 posto svojih mogućnosti i ostvariti pobjedu - kaže Krpić. 

Utakmica 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Širokog Brijega igra se u ponedjeljak, 7. marta, od 15 sati, a glavni sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.