open-navfaktor-logo
search
Zrinjski na Tušnju
Tuzla City bez četiri igrača protiv prvaka BiH
Almedin Zilkić obećao je maksimalan angažman i dobar rezultat
18.09.2018. u 14:01
get url
text

Bez obzira što sutra u šesnaestini finala Kupa BiH igraju s aktuelnim prvakom Zrinjskim i što će nastupiti bez više bitnih igrača, u Tuzla Cityju ne manjka optimizma i želje da, kao u prošloj sezoni, eliminišu Mostarce i prođu u narednu rundu.

Joco Stokić, koji je prošle sezone golom kreirao senzaciju, izbacivši Plemiće iz kup takmičenja još u ranoj fazi, kada se klub zvao Sloga i igrao u Prvoj federalnoj ligi, sutra neće nastupiti zbog bolesti.

- Nećemo u ekipi imati ni Nikolu Mitrovića, Jovu Kojića i Samira Efendića, koji su povrijeđeni ili bolesni, ali imamo igrače koji ih mogu zamijeniti i odgovoriti zahtjevima utakmice koja silno motivira ekipu. Nismo bili nagrađeni za dobru igru na nekim utakmicama, nadam se da će nam se to vratiti na narednim – izjavio je šef stručnog štaba Slobodan Starčević danas na konferenciji za novinare.

Podsjetio je da je njegova ekipa prije dvadesetak dana, u prvenstvenom meču, dobro parirala Zrinjskom u Mostaru, sve do nesretno primljenog gola. 

Slično je bilo i nedavno protiv Sarajeva, a dvije pogreške odnijele su nade u povoljan rezultat.

- Nadamo se da će ovaj put sreća biti na našoj strani, bez obzira na sve, i da ćemo proći u osminu finala Kupa BiH. Dobro smo se spremili za ekipu Zrinjskog. Vidjeli smo da imaju određenih nedostataka u defanzivi, ali sada su jači za Jakovljevića. Sutrašnja utakmica bit će nam neka vrsta pripreme za važne duele sa Čelikom i Krupom. Pozitivan rezultat iz ta dva duela odveo bi nas ka sredini tabele – naglasio je Starčević.

Uime igrača, Almedin Zilkić obećao je maksimalan angažman i dobar rezultat.

- Nismo na minulim utakmicama imali sreće, ali se nadamo da će sutra biti na našoj strani i da će nam ovoga puta biti vraćeno ono što su nam odnijeli naši promašaji. Zašto da ne pokušamo proći dalje – kazao je Ziljkić. 

Starčević je rekao da Vojo Ubiparip još nije dobio "papire" da može debitovati za "plave", da u klubu sve čine kako bi dokumentacija čim prije bila odobrena, te da se nadaju da bi to moglo biti protiv Krupe.

Utakmica Tuzla City – Zrinjski igra se sutra na Tušnju od 16.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.