open-navfaktor-logo
search
Suđenje
Tužiteljica istakla da nije čudno što je palica nađena tek sutradan
Čolićev branilac Gordan Jovišević tražio je od svjedoka da pojasne zašto palica nije nađena za vrijeme uviđaja, aludirajući da u svemu ima nečeg sumnjivog
13.06.2019. u 15:45
get url
text

U nastavku suđenja bokseru Marku Čoliću za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, svjedoci su potvrdili da je teleskopska palica kojom je pretučen nađena tek sutradan, a ne te kritične večeri kada se dogodio napad i kada je obavljen uviđaj.

To su potvrdili okružni javni tužilac Dragana Lipovčić, inspektor Željko Rodić, te krim tehničari Vladan Todorović i Radojica Dabić koji su saslušani na zahtjev odbrane.

Čolićev branilac Gordan Jovišević tražio je od svjedoka da pojasne zašto palica nije nađena za vrijeme uviđaja, aludirajući da u svemu ima nečeg sumnjivog.

Međutim, tužiteljica Lipovčić je ocijenila da njoj tu nema ništa sumnjivo.

- Ne bi bilo ni vama da ste bili na uviđaju - rekla je tužiteljica.

Pojasnila je da je uviđaj rađen noću, te da je vidljivost bila veoma loša. Padala je blaga kiša, a i pored ulične rasvjete osvjetljenost je bila loša, dok se mjesto napada nalazi uz parking na kome su vozila bila gusto parkirana.

- Osvjetljavali smo lampama s mobilnih telefona, saginjali se, gledali oko vozila i tada ništa nije uočeno. Na nekim mjestima vozila su toliko gusto bila parkirana da se između niste mogli ni da se sagnete - kazala je Lipovčić.

Ona je istakla da su ipak pronađeni odlomljeni dio palice, kao i tragovi krvi, okrvavljeni peškir i drugo. Sutradan, kako je navela, samo joj je javljeno da je naknadno pronađena i palica.

Rodić i Todorović također su pojasnili da je tokom noćnog uviđaja pregledan i početni dio parkinga, ali da je nađen samo odlomljeni dio palice.

Optužnicom Čolić se tereti da je 26. augusta prošle godine zajedno sa Nedeljkom Dukićem, koji je u bjekstvu, pokušao da ubije Kovačevića ispred zgrade u kojoj novinar živi sa porodicom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.