open-navfaktor-logo
search
Koju poruku poslati
Tužioci na sastanku u Beogradu razgovarali o "nedavnim aktuelnim događajima"
U Beogradu je danas održan sastanak delegacija Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Srbije za ratne zločine, saopćilo je Tužilaštvo BiH.
21.09.2021. u 15:56
get url
text

Kako se navodi u saopćenju, u okviru regionalnog sastanka tužilaca, održano je više bilateralnih sastanaka, između kojih i navedeni sastanak tužilaca za ratne zločine. 

- Sastanak delegacija dva tužilaštva na čelu sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić i tužiteljicom za ratne zločine Srbije Snežanom Stanojković, održan je u Beogradu a razgovarano je o  o aktuelnim pitanjima iz oblasti pravosudne suradnje ovih institucija - navedeno je u saopćenju.

FOTO: Tužilaštvo BiH

U saopćenju Tužilaštva se dodaje i da je "na sastanku razgovarano o regionalnoj saradnji u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u regionu, kao i o nedavnim aktuelnim događajima".

- Osim toga, istaknut je značaj  blagovremene razmjene informacija između tužilaštava, a u što bi se trebale uključiti i druge nadležne državne institucije. Na sastanku delegacija tužilaca za ratne zločine, pridružila se i Republički javni tužilac  Srbije Zagorka Dolovac, koja je pozdravila glavnu tužiteljicu Tadić i delegaciju iz Bosne i Hercegovine te dala punu podršku saradnji tužilačkih institucija dvije zemlje, kako u predmetima ratnih zločina, tako i u zajedničkim naporima na procesuiranju organiziranog kriminala - navodi se u saopćenju.

FOTO: Tužilaštvo BiH

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.