open-navfaktor-logo
search
"Pali" s kokainom
Tužilaštvo zbog opasnosti od bjekstva traži pritvor za uhapšene Crnogorce
Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvojicu vojnika zloglasnog "kavačkog klana" koji su preksinoć "pali" u Bileći  sa kokainom.
02.02.2020. u 11:08
get url
text

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, mjera pritvora bit će zatražena zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, jer se radi o stranim državljanima. 

- Navedeni su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnih droga iz člana 195. KZ BiH.  Mjera pritvora, u skladu sa članom 132. stav 1. tačka a) ZKP BiH, bit će predložena zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, koji bi napuštanjem BiH postali nedostupni bh. pravosuđu. Prilikom realizacije akcije lišenja slobode, ostvarena je značajna saradnja više agencija za provođenje zakona sa razine BiH i entiteta - saopćeno je iz državnog Tužilaštva. 

Podsjećamo, Crnogorci Ž. V. i S. V. uhapšeni su u akciji pripadnika SIPA-e, OSA-e, MUP-a RS-a, Granične policije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje, neposredno nakon što su "audijem" crnogorskih registarskih oznaka ušli u BiH na graničnom prijelazu Deleuša.  

Pripadnici SIPA-e blokirali su i nasilno zaustavili vozilo, a prilikom pretresa kod jednog od uhapšenih našli su dvije vrećice sa 600 grama kokaina, omotane prozirnom folijom oko stomaka. 

Akciji hapšenja prethodila je intenzivna istraga u kojoj su učestvovale navedene policijske agencije, a nraočito nakon pokušaja ubistva državljanina Srbije Astrita F. , koji se dogodio u noći sa ponedjeljka na utorak u sarajevskom naselju Nova Otoka.

VEZANI TEKST - Akcija SIPA-e: Droga koja je "pala" u Bileći povezana sa ranjavanjem Srbijanca u Sarajevu

Do pucnjave je tada došlo nakon što je primopredaja droge pošla naopako, a preksinoć je bio drugi pokušaj, koji su istražitelji "upratili" i spriječili, blokirali vozilo u Bileći i pohapsili osumnjičene.

Obojica su odranije poznati i osuđivani narkodileri, kao i ranjeni Astrit F., koji je u pucnjavi u Sarajevu zadobio teške i za život opasne povrede, ali su ga ljekari KCUS-a uspjeli spasiti. 

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.